Image

CHLOROFILLIPT SPRAY pregledi

Zdravilo Chlorophyllipt je zeliščno zdravilo, ki temelji na eteričnem olju krogličnih listov evkaliptusa z izrazitim protibakterijskim, analgetičnim, protivirusnim, protiglivičnim in protiparazitskim učinkom. Zdravilo spodbuja tudi redčenje viskoznega sputuma in njegovo boljše izkašljevanje dihal..

Oblika in sestava sprostitve

Klorofilipt je na voljo v obliki razpršila za zdravljenje ustne votline in žrela. Razpršite 0,2% v 15 ml ali 30 ml steklenice, opremljene s točilno šobo, v kartonski škatli s priloženimi podrobnimi navodili.

Klorofililipt sprej vsebuje kroglično evkaliptusovo eterično olje, mešanico klorofilov A in B, taninov, cinka, mangana, selena, organskih kislin.

Indikacije za uporabo

Klorofilipt v obliki pršila je predpisan bolnikom, starejšim od 4 let, za kompleksno zdravljenje bolezni orofarinksa in zgornjih dihal, ki jih povzročajo stafilokoki, streptokoki, virusi, protozoje, glive. Zdravilo v obliki razpršila je učinkovito v naslednjih pogojih:

  • tonzilitis, vključno z poslabšanjem kronične oblike bolezni;
  • vneto grlo, klopec, ki ga povzroča SARS;
  • tonzilitis kot del kompleksne terapije;
  • faringitis;
  • poškodbe sluznice orofarinksa (manjše praske) za spodbujanje regeneracije tkiva;
  • laringitis;
  • traheitis;
  • bronhitis;
  • kot del kompleksne terapije za suh neproduktivni kašelj, ki ga spremlja sproščanje viskoznega sputuma.

Kontraindikacije

Pred začetkom uporabe razpršila s klorofiliptom morate natančno prebrati priloženo obvestilo, saj ima zdravilo številne omejitve in kontraindikacije. Klorofilpit sprej ni primeren za bolnike, ki imajo eno ali več od naslednjih stanj:

  • starost do 4 let (za to dozirno obliko);
  • individualna nestrpnost za sestavine zdravila;
  • prisotnost resnih alergijskih reakcij na evkaliptus v preteklosti;
  • nagnjenost k bronhospazmu;
  • atrofija sluznice zgornjih dihal.

Relativne kontraindikacije so nosečnost v 1. trimesečju in obdobje dojenja, prisotnost kroničnih bolezni prebavnega trakta, ki jih spremlja povečana kislost in ulcerativne lezije sluznic..

Odmerjanje in uporaba

Za namakanje orofarinksa se uporablja klorofililiptov sprej. S pritiskom na razpršilnik razpršite pršilo na žrelo in zadržite dih. Zdravilo se uporablja po indikacijah ne več kot 3-4 krat na dan. Trajanje tečaja terapije s klorofiliptom v obliki razpršila je od 3 do 7 dni, če ne pride do izboljšav ali poslabšanja bolnikovega stanja, se morate znova posvetovati z zdravnikom za pravilno zdravljenje in pojasnitev diagnoze.

Uporaba med nosečnostjo in dojenjem

V prvem trimesečju nosečnosti lahko zdravilo Chlorophyllipt sprej uporabljamo le, če obstajajo dokazi in po natančni oceni razmerja med koristjo in tveganjem za mater in plod. To je posledica dejstva, da se lahko žensko telo med dojenjem otroka nepredvidljivo odzove na evkaliptus in druge sestavine, ki sestavljajo zdravilo.

V drugem in tretjem trimesečju nosečnosti se lahko sprej uporablja po indikacijah in samo po posvetovanju z zdravnikom. Samozdravljenje je lahko nevarno za nerojenega otroka.

Uporaba zdravila med dojenjem mora biti usklajena z zdravnikom. Uporaba razpršila je možna, vendar mora doječa mati skrbno spremljati reakcijo otroka na terapijo, če ima otrok izpuščaje ali alergijske reakcije, je treba zdravljenje takoj prekiniti.

Stranski učinki

Klorofilipt v obliki pršila pacienti običajno prenašajo normalno. Pri posameznikih s povečano individualno občutljivostjo za sestavine zdravila je možen razvoj neželenih učinkov:

  • oteženo dihanje
  • razvoj bronhospazma;
  • asfiksija;
  • občutek pomanjkanja zraka;
  • pekoč v grlu;
  • potenje in suh kašelj;
  • omotica;
  • izpuščaji na obrazu;
  • otekanje sluznice, razvoj Quinckejevega edema;
  • v hudih primerih razvoj anafilaktičnega šoka.

Če se pojavi eden ali več teh neželenih učinkov, je treba zdravilo ukiniti in se posvetovati z zdravnikom.

Predoziranje drog

Primeri prevelikega odmerka klorofilipta v obliki razpršila niso opisani, vendar za preprečitev razvoja neželenih reakcij ni priporočljivo uporabljati zdravila dlje kot 7 dni ali razpršiti več kot 4-krat na dan.

Če bolnika pomotoma zaužijemo v velikih količinah, lahko bolnik poveča kislost želodčnega soka, poslabšanje kroničnega gastritisa in peptične razjede, nelagodje v želodcu in črevesju.

Interakcija z zdravili

Klorofililiptov sprej krepi terapevtski učinek antibiotikov, antiseptičnih izpiranj, vpojnih tablet.

O drugih interakcijah z zdravili niso poročali.

Posebna navodila

Zdravila Chlorophyllipt v obliki razpršila ni mogoče razpršiti neposredno v grlo otrok, saj lahko to privede do močnega bronhospazma in asfiksije otroka. Priporočljivo je, da zdravilo razpršite otrokom, starejšim od 4 let, po notranji površini obraza, s slino bo zdravilo padlo na sluznico žrela.

Izkušnje uporabe zdravila v tej dozirni obliki pri otrocih, mlajših od 4 let, so odsotne ali omejene, zato sprej ni predpisan v tej starostni kategoriji.

Zdravilo ne vpliva na delovanje osrednjega živčnega sistema in ne zavira hitrosti psihomotornih reakcij, kljub temu pa lahko ob dolgotrajni in nenadzorovani uporabi spreja bolnik občuti vrtoglavico.

Razpršila ne priporočamo več kot 7 dni, saj lahko to izsuši sluznico dihal in orofarinksa, kar bo povzročilo suh kašelj.

Pri razprševanju pršila je pomembno, da preprečimo, da bi curek droge prišel v oči. Če se je to zgodilo po naključju, je treba oči sprati z veliko tekoče vode in se takoj posvetovati z oftalmologom.

Netoleranca na vonj zdravila pri bolniku lahko kaže na povečano individualno občutljivost evkaliptusa in visoko tveganje za nastanek alergijske reakcije, zato je treba pred začetkom uporabe razpršila opraviti test tolerance raztopine..

Analogi za razprševanje klorofilipta

Analogi zdravila Chlorophyllipt so:

  • Raztopina klorofilin-OZ;
  • Evkalimin;
  • Raztopina galenofilipta.

Preden zamenjate zdravilo z njegovim analogom, natančno preberite priložena navodila.

Pogoji za dopust in skladiščenje

Klorofilipt v obliki pršila lahko kupite v lekarni brez recepta. Stekleničko z zdravilom je priporočljivo hraniti v hladilniku ali v suhem, temnem prostoru pri temperaturi, ki ni višja od 20 stopinj. Izogibajte se neposredni sončni svetlobi na viali.!

Rok uporabnosti zdravila je naveden na embalaži in je 2 leti od datuma izdelave.

Ne uporabljajte razpršila po datumu izteka roka uporabnosti ali če so bili pogoji hranjenja zdravila kršeni.

Cena razpršila s klorofiliptom

Cena zdravila Chlorophyllipt v obliki razpršila v lekarnah v Moskvi je v povprečju 200 rubljev.

Mnenja za Chlorophyllipt

Obrazec za sprostitev: Raztopina, tablete

Ocenil: Victoria (gost), datum dodan: 27.03.2017

Rezultat: pozitivne povratne informacije

Poceni in dobro

Prednosti: poceni in pomaga

Slabosti: obrazec za sprostitev

Stakniti prehlad. Moral sem v bolnišnico, saj običajna zdravila, ki jih uporabljam pri prehladu, niso delovala. Da, strinjam se, samozdravljenje je slabo, zdaj pa veliko ljudi greši, ker ni časa za bolnišnice. Po pregledu in analizah je zdravnik predpisal številna zdravila, vključno s tabletami klorofilipta. Za njih sem slišal prvič, vendar sem kljub temu upošteval zdravnikov recept. na nepcu, nobene zgage od njih, všeč mi je bilo. Po opravljenem celotnem tečaju se je grlo odpravilo in vse je postalo normalno.Ampak, mislim, da zdravilo še vedno deluje v kombinaciji z drugimi zdravili. Kar zadeva ceno, so stroški nekaj več kot sto rubljev veliko cenejši od analogov, vendar praktičen deluje tudi. Ja, in to so v vseh lekarnah

Ocenil: Olya (gost), datum dopolnitve: 27.03.2017

Rezultat: pozitivne povratne informacije

Prednosti: Širok spekter

Minusi: niso identificirani.

Z angino samo Chlorophyllipt reši vso družino. Njegova medicinska sestra mi je svetovala pri delu, ko sem imel prvo stopnjo vneto grlo. Steklenica je udobna s konico. Dober zeliščni pripravek s širokim spektrom delovanja. Pomagala mi je angina in otrok me je malo bolelo grlo - vrat takoj namakam s klorofiliptom. Ne povzroča bruhanja, ne posuši. Olajša vneto grlo skoraj takoj. Konec, kupimo novega, stalnega prebivalca v kabinetu za domačo medicino. Obstajajo tudi v obliki tablet, vendar je sprej učinkovitejši. Razumna cena in vedno v lekarnah. Dolg rok trajanja.

Ocenil: Stasya (gost), datum dopolnitve: 27.03.2017

Rezultat: pozitivne povratne informacije

Dobro in ne drago zdravilo

Prednosti: učinkovitost, cena

Minusi: ni mogoče najti

Klorofilipt me rešuje že od antičnih časov, saj že od otroštva trpim zaradi težav z grlom. Okus seveda ni prijeten od priprave, je nekoliko grenak, vendar menim, da se nič ne skrbi in se da zdržati. Okus evkaliptusa je zelo dober. Najpogosteje za zdravljenje grla uporabljam razpršilni pripravek, ki je zame veliko bolj priročen kot izpiranje s klorofiliptom. Olajšanje nastopi dobesedno po prvem dnevu uporabe. Ne morem ne omeniti, da je zdravilo precej poceni. V lekarnah sem videl tudi Chlorophyllipt v obliki tablet, a nekako jih še vedno obotavljam, verjetno sem se navadil na sprej.

Recenzirala: Irina (gost), datum dodan: 28.03.2017

Rezultat: pozitivne povratne informacije

Vse je zelo dobro

Minusi: specifičnega okusa, za ljubitelja

Zelo pogosto se prehladim. Najprej vedno izcedek iz nosu, potem bolela ušesa in vse gre v vneto grlo. In že skoraj 3 leta si vedno kupujem klorofilit. Imam ga tako v tabletah kot v razpršilu. Tablete boljše pomagajo pri kašlju in ko jih bolijo ušesa ter pršijo za vneto grlo. Vedno hiter in učinkovit. Všeč mi je okus in cena je normalna. Če mi vedno pomaga, je ne štejem za visoko. Moj mož ni nikoli maral okusa, zato vzamem še nekaj zanj, nekaj drugega pa ga zdravi že tedne in v 3-4 dneh sem kot nov. Prvič, ko sem kupila, je lekarna takoj rekla, da je ni, saj droga ni zelo oglašena, le malo ljudi jo pozna. In še enkrat sem bil prepričan, da nič ne more biti boljše od lastnih izkušenj. In priporočam, da je droga zelo dobra.

Ocenil: Victoria (gost), datum dodan: 29.03.2017

Rezultat: pozitivne povratne informacije

Veliko olajšanje za vneto grlo

Prednosti: Poceni, hitro zdravi, dober okus

Na mojo veliko žalost sem za obstoj tablet Klorofilipt izvedel šele letos od svoje tašče. Izkazalo se je, da jih sprejema zelo dolgo in je z njimi zelo zadovoljna. Tako sem jih poskusil to zimo, ko me je grlo zelo bolelo, celo do te mere, da je moj glas začel izginjati. Takoj ko sem prišel domov iz lekarne, sem takoj spil eno in skočil od veselja, ko je po pol ure bolečina začela pospešeno zmanjševati in glas se je začel prebijati. Pila sem jih ne po navodilih, ampak ko se je nekoliko poslabšalo, bolj so se okusili, in čez 2 dni sem si povsem opomogla. Pred tednom dni so v enem dnevu pozdravili otrokovo grlo.

Recenzirala: Angelika (gost), datum dodan: 27.03.2017

Rezultat: pozitivne povratne informacije

Dobro zdravilo za pljučnico

Prednosti: Učinkovito sredstvo

To zdravilo poznam že dolgo, jemal sem ga v obliki raztopine. Zbolela je, bolezen je trajala dlje časa in tu se je razkrila pljučnica, težko jo je bilo zdraviti, vendar je bil klorofilipt eno od zdravil. Zdravnik mi je predpisal to izpiranje, le opozoril je, da lahko pride do alergijske reakcije. Alergične reakcije na srečo nisem imel in tudi drugih stranskih učinkov nisem razkril. Takoj sem ga našla v lekarni in cena mi je ustrezala. Orodje res učinkovito pomaga. Seveda ne vem, kakšen učinek ima, če le jemlje - vzel sem ga skupaj z drugimi predpisanimi zdravili.

Recenzirala: Svetlana (gost), datum dodan: 27.03.2017

Rezultat: pozitivne povratne informacije

Varen, naraven, vendar slabo zaceli rane in zdravi vneto grlo

Prednosti: poceni, varčna, varna sestava. odlično mehča grlo in zdravi vneto grlo v začetni fazi, ni povzročilo alergij

Minusi: slabo zdravi

Uporabil sem ga v druge namene in bil zelo zadovoljen. Zdravim jih z vneto grlo, kadar je suho grlo grozno in močno draži. Sestava je popolnoma naravna, ne bo povzročila škode - obstaja samo evkaliptus in sončnično olje, zato bo dobro za otroke. Diši po nečem rastlinskem, evkaliptus ni dišal. Ne bom rekel, ali je všeč, ampak lepo. Temno zelena, oljnata raztopina je tako gosta, vendar teče, zato poglejte, ne oblecite obleke, ne perite. Bombažni bris sem nanesla na vneto grlo. Ima okus po olju, ni pa slaboten, nelagodje - ne stlači, ne draži, ampak ravno nasprotno - takoj postane lažje, saj raztopina maže sluznico in takoj odpravi draženje in suhost. To je občutek tesnosti, nenehna želja po zmočenju grla z nečim prehaja prav tja. Poleg tega je raztopina mastna, saj učinek traja dlje časa - slina ga ne spere, oljni film prekrije sluznico in ostane tam. Glavna stvar je, da ne jemo ali pijemo takoj po uporabi, ker zdravilo ni samo za mehčanje grla - ima tudi antibakterijski učinek, zato je bolje vzdržati vsaj pol ure - tako da ima raztopina čas za ukrepanje, bo ubila bakterije. Seveda, če je vneto grlo močno, se ne bo spopadlo samo od sebe, tam bodo potrebni antibiotiki, vendar vedno uporabljam Chlorophyllipt v začetni fazi bolezni, kot del kompleksne terapije ali na koncu zdravljenja za povečanje učinka. Moč učinka je vidna, če ga uporabljam izključno na samem začetku bolezni, medtem ko vas lahko rešijo zeliščni pripravki. Če začnete zdraviti takoj, čez nekaj dni rdečina in bolečina mineta brez sledu in nelagodje takoj izgine. Poskušal sem tudi zdraviti rane, vendar je to neprijetno - raztopina se ne absorbira, vse se umaže in mislim, da zdravilnega učinka nisem opazil. šibka droga za tovrstne težave.

Klorofilipt

Struktura

Tablete klorofilipta vsebujejo 12,5 mg izvlečka Eucalypti foliorum (93% etanola se uporablja kot ekstraktant), kot tudi askorbinske kisline, sladkorja in kalcijevega stearata.

Zdravilna učinkovina je vključena v sestavo koncentrata za pripravo raztopine za injiciranje v koncentraciji 2,5 mg / ml (kot ekstraktant se uporablja 93% etanol), pomožna sestavina 96% etanol.

Sestava raztopine za lokalno uporabo: ekstrakt evkaliptusa v koncentraciji 12,5 mg / ml in 95% etilnega alkohola.

Sestava raztopine v olju: ekstrakt evkaliptusa v koncentraciji 20 mg / ml, koruzno (ali oljčno) olje.

Ena posoda (15 ml) razpršila vsebuje 30 mg izvlečka Eucalypti foliorum, pa tudi konzervanse E218 (metilparaben) in E216 (propilparaben), glicerin, polisorbat-80, 96% etilni alkohol, prečiščeno vodo.

Obrazec za sprostitev

  • Tablete 12,5 mg, embalaža št. 20; 25 mg, embalaža št. 20 in št. 40.
  • Vbrizgavanje alkohola 0,25%. Ampule 2 ml, embalaža št. 10.
  • 1% alkoholna raztopina za lokalno uporabo in peroralno dajanje. Viale oranžnega stekla 25,50 in 100 ml, embalaža št. 1; pločevinke pomarančnega stekla 100 ml, embalaža št. 1.
  • Raztopina v olju je 2%. Steklenice iz temnega stekla po 20 ml, embalaža št. 1.
  • Lokalni sprej. 15 ml posode, embalaža št. 1.

farmakološki učinek

Bakteriostatično (zavira sposobnost razmnoževanja mikroorganizmov), baktericidno (povzroči smrt občutljivih mikroorganizmov).

Farmakodinamika in farmakokinetika

Farmakodinamika

Klorofilipt je mešanica klorofilov, pridobljenih iz listov modrega (ali sferičnega) evkaliptusa (Eucalýptus globúlus). Ima protimikrobne in etiotropne učinke proti stafilokokom, vključno z antibiotiki odpornimi in od antibiotikov odvisnimi sevi.

Ima sposobnost odstranjevanja nosilnih genov na odpornost na antibiotike ekosistema plazmidov različnih patogenov bakterijskih okužb, povečuje koncentracijo kisika v tkivih, ima izrazite razstrupljevalne lastnosti.

Vse zgoraj vam omogoča uporabo zdravila z zmanjšanjem naravne imunosti, kot sredstvo za boj proti tkivni hipoksiji, pa tudi kot sredstvo za povečanje učinkovitosti protimikrobnih zdravil, ki se hkrati uporabljajo.

Eksperimentalna študija zdravila je razkrila njen tropizem za pljučno tkivo in odsotnost embriotoksičnosti, teratogenosti, mutagenosti in kancerogenosti.

Baktericidne koncentracije zdravila v krvi nastanejo z enkratno injekcijo 8 ml 0,25% raztopine v veno. Za ustvarjanje bakteriostatske koncentracije je dovolj polovica odmerka. Terapevtska koncentracija po injiciranju v veno se v povprečju ohranja šest ur, zato je optimalno, da zdravilo dajemo štirikrat na dan.

Farmakokinetika

Farmakokinetičnih študij niso izvedli..

Indikacije za uporabo

Tablete klorofilipta so predpisane za zdravljenje bolezni zgornjih dihalnih poti (laringitis, faringitis, tonzilitis), pa tudi kot zdravilo za stomatitis (aftozni ali ulcerativni).

Uporaba raztopine 0,25% je indicirana za stafilokokne septične razmere (po porodu, kirurške posege, postinfekcijske), pa tudi za pooperativne in gnojno-vnetne zaplete stafilokokne etiologije, tudi kadar:

  • stafilokokni endokarditis pri bolnikih, ki se operirajo na srcu;
  • opeklina bolezen;
  • pljučnica;
  • osteomielitis;
  • peritonitis;
  • plevritis;
  • pobaralna sepsa;
  • metroendometritis;
  • ni povezano z rojstvom / splavom subakutnih ali akutnih vnetnih ginekoloških bolezni;
  • gnojno-destruktivni pielonefritis, pa tudi pripielonefritis, zapleten z urosepsijo (kot del kompleksne terapije);

Parenteralno dajanje klorofilipta je lahko primerno tudi za nekatere patologije, ki jih povzročajo nestalno patogeni, odporni na antibiotike. Zlasti je zdravilo predpisano za zdravljenje tuberkuloze (kakršne koli lokalizacije), erizipel, okužbe z listeriozo.

Enodstotna raztopina klorofilipta (alkohol) se uporablja za nalezljive in vnetne stafilokokne bolezni, vključno z boleznimi, ki jih povzročajo sevi, odporni na antibiotike.

Zatečejo se k uporabi zdravil za pospešitev celjenja trofičnih razjed in kroničnih ran, za zdravljenje erozije materničnega vratu (ESM) in opeklin, za preprečevanje zapletov v pooperativnem obdobju in za sanacijo črevesja pri bolnikih, ki so prenašalci patogenega stafilokoka.

Raztopina olja s klorofiliptom se uporablja za zdravljenje bolezni, ki jih povzročajo antibiotično odporni sevi stafilokokov, pa tudi za rehabilitacijo prenašalcev patogenih stafilokokov. Uporablja se tudi za mazanje vrha balona med zdravilnimi klisti..

Indikacije za imenovanje zdravila so:

  • opeklina bolezen;
  • težko celjenje ran;
  • trofični ulkusi okončin;
  • hemoroidi;
  • sfinkteritis;
  • čir na želodcu;
  • ulcerozni kolitis;
  • erozivni proktitis;
  • erizipele;
  • opekline oči s poškodbo roženice;
  • karbule in vreli nasolabialnega predela in nosu;
  • gnojno-vnetne patologije organov ENT (zdravilo je učinkovito za sinusitis in etmoiditis);
  • zobne bolezni;
  • bradavičke razpoke pri doječih ženskah.

V ginekologiji se v ESM uporablja oljna raztopina, pa tudi za zdravljenje rektovaginalnih fistul in vaginalnih ruptur..

Klorofililiptov sprej je namenjen zdravljenju bolezni, ki jih povzročajo antibiotično odporni sevi stafilokokov: opekline, ESM, trofični ulkusi, tonzilitis, SARS.

Kontraindikacije

Vse dozirne oblike zdravila so kontraindicirane v primeru preobčutljivosti na izvleček listov evkaliptusa globulusa, pa tudi na katero koli drugo sestavino raztopine, tablet ali pršila.

Dodatna kontraindikacija za uporabo enoodstotne alkoholne raztopine (pri jemanju zdravila znotraj) je starost otrok do 18 let.

Stranski učinki

Lahko pride do preobčutljivostnih reakcij v primeru injekcije, sprememb na mestu injiciranja.

Navodila za uporabo Chlorophyllipt

Navodila za tablete s klorofiliptom

Za odrasle so predpisane tablete 12,5 ali 25 mg, odvisno od resnosti bolezni. Tablete držimo v ustih, dokler se popolnoma ne raztopi, ne da bi žvečili ali pogoltnili..

Vzemite jih vsake štiri do pet ur, eno po eno. Najvišji dnevni odmerek za odraslo osebo je 125 mg. Zdravljenje traja v povprečju sedem dni.

Alkoholna raztopina Klorofilipt: navodila za uporabo

Počasna uvedba klorofilipta v veno je predpisana za pljučnico, opekline, septične razmere. Raztopino v ampuli (2 ml) razredčimo v 38 ml sterilne izotonične raztopine NaCl (0,9%) tik pred injekcijo. Končana raztopina mora biti prozorna in brez nečistoč.

Zdravilo dajemo intravensko 4 r./day dnevno štiri do pet dni. Enkratni odmerek - 40 ml.

Z empiemom pleure in peritonitisa potek zdravljenja traja do 8 dni. Zdravilo, razredčeno z 0,25% Novokaina v razmerju 1:20, bolnik injicira v votlino skozi drenažno cev.

Navodila za peroralno raztopino in lokalno uporabo

Lokalno in peroralno je predpisana raztopina 1-odstotnega klorofiliptinskega alkohola.

Za odrasle, ko jih dajemo peroralno, je treba 5 ml zdravila razredčiti v 30 ml vode. Za preprečevanje zapletov v pooperativnem obdobju in za črevesno sanitacijo pri prenašalcih patogenih sevov stafilokoka je treba raztopino jemati vsak dan, 3 r / dan štirideset minut pred obrokom.

S sanitacijo črevesja je predpisana tudi rektalna uporaba klorofilipta v obliki klistirja. Za pripravo raztopine za en klistir je treba 20 ml zdravila razredčiti v enem litru vode. Postopke ponavljamo enkrat na dva dni. Potek zdravljenja je zasnovan za deset postopkov.

Če se zdravilo aplicira lokalno (za zdravljenje kroničnih ran, opeklin in trofičnih razjed), ga je treba razredčiti z 0,25% raztopino Novokaina v razmerju 1: 5 in uporabiti kot gaze, namočene z zdravilom. Tečaj traja od dveh do treh tednov..

Pri zdravljenju ESM je treba pred uporabo zdravila vse gube nožnice in nožničnega dela vratu odcediti s tamponi. Po tem je kanal materničnega vratu mazan z 1:10 razredčeno raztopino klorofilipta.

Manipulacije se ponavljajo deset dni. V prihodnosti je bolniku predpisana dva tedna, da naredi dušenje s klorofiliptom. Za pripravo raztopine za tuširanje se žlica zdravila razredči v litru vode. Če na koncu zdravljenja maternični vrat ni popolnoma epiteliziran, se potek ponovi.

Raztopina olja klorofilipta: navodila za uporabo

Raztopino v olju nanašamo peroralno in lokalno.

Pri zdravljenju ESM se uporablja za mazanje kanala materničnega vratu. Čas izpostavljenosti brisu, namočenem v raztopini klorofilipta na materničnem vratu, je od 15 do 20 minut.

Tečaj traja 10 dni. Po tem naj ženska dva tedna še naprej uporablja zdravilo v obliki raztopine za dušenje. Za njegovo pripravo žlico raztopine v olju razredčimo v litru vode. Po vsakem tuširanju je treba v nožnico 12 ur pustiti bris, navlažen v nerazredčeni oljni raztopini..

Če na koncu zdravljenja maternični vrat ni popolnoma epiteliziran, se potek ponovi.

Za zdravljenje trofičnih razjed in kroničnih ran se Chlorophyllipt lokalno uporablja v obliki gaza, namočenega v raztopini v olju, ki ga na prizadeta območja nanesemo izmenično z 1-odstotno alkoholno raztopino klorofilipta, namočeno v razredčitvi 1:10..

Raztopino uporabljamo tudi za mazanje vrha balona med klistirji z zdravili in za lokalne zaplete - hemoroide ali sfinkteritis.

Pri patologijah, ki jih povzročajo antibiotično odporni sevi patogenih stafilokokov, se raztopina v olju peroralno vzame z žličko (5 ml) 4 r / dan. Zdravljenje nadaljujemo dva do tri tedne..

Za zdravljenje razjed v želodcu se zdravilo Chlorophyllipt kot del kompleksne terapije jemlje trikrat na dan po tri čajne žličke. Tri mesece kasneje se tečaj ponovi..

Shema nanosa raztopine v olju je naslednja:

  • 1 odmerek - uro pred zajtrkom, na prazen želodec, predhodno pomešan v ustih do stanja emulzije
  • 30 ml vode z žličko zdravila;
  • 2 recepciji - štiri ure kasneje, eno uro pred večerjo, v istem odmerku in na enak način;
  • 3 sprejem - pred spanjem, dve uri po jedi, v istem odmerku.

Dobre rezultate s peptično razjedo daje tudi vnos raztopine v olju z endoskopom neposredno na mesto peptične razjede. Postopek se izvaja 1 p / dan. za deset dni.

Z erizipelami se zdravilo nanese lokalno v obliki prelivov.

V zobozdravstveni praksi (na primer pri stomatitisu) ustno sluznico in dlesni zdravimo z raztopino v olju.

Pri boleznih organov ENT (z etmoiditisom ali sinusitisom) bi morali odrasli v enem tednu jemati peroralno raztopino (en sam odmerek - 5 ml, večkratnost postopkov - 4 r / dan), ki zdravljenje dopolni z uporabo zdravila za nos.

V tem primeru se odrasli vbrizga od 10 kapljic do 0,5 pipete zdravila v vsak nosni prehod 3-4 r. / Dan. Otrokom v nos so predpisane 2-5 kapljic zdravila.

Klorofilipt je treba vstaviti v ležeči položaj z glavo obrnjeno nazaj. Po dajanju zdravila mora bolnik ostati v tem položaju še petnajst minut.

Iz grla (z laringitisom, laringotraheitisom) in z vnetnimi boleznimi bronhijev jemljemo zdravilo v odmerku 20 ml na dan. Določen odmerek razdelimo na štiri odmerke (ena čajna žlička vsak). Mastni klorofilipt za grlo in bronhije je treba uporabiti v 7-10 dneh.

Pri vnetem grlu se flagele iz bombažne volne impregnirajo z oljno raztopino, nato pa se z njimi zdravijo vneti tonzili.

Za akne (vključno z noricami), pa tudi za zdravljenje nezapletenih (preprostih) vre, se obloge, obdelane z oljem, izmenično uporabljajo s prelivi, namočenimi v 1% alkoholni raztopini klorofilipta, razredčenega 1:10 z vodo. Spremenite preliv naj bo 2-3 p. / Dan.

Da bi doječe ženske preprečile nastanek razpok, je priporočljivo, da se oljna raztopina nanese na bradavice po vsakem hranjenju. Pred naslednjim hranjenjem se preostali izdelek spere s kuhano vodo.

Klorofililiptov sprej: navodila za uporabo

Pri vnetnih boleznih dihal priporočamo uporabo pršila za grlo za otroke, starejše od 12 let, in odrasle, ki uporabljajo 3-4 r. / Dan: žrelo se razprši z zdravilom, pri vsaki uporabi dvakrat ali trikrat popolnoma pritisnete na ventil posode. Trajanje uporabe pršila za grlo je 3-4 dni.

Navodila za razprševanje Chlorophyllipt-Vialine kažejo, da je po zdravljenju ustne votline z zdravilom priporočljivo vzdržati uživanje hrane in pijač 20-30 minut.

Pri zdravljenju opeklin, erozije in trofičnih razjed se na prizadeto območje sluznice ali kože dvakrat na dan na 15-20 minut nanese gaza, navlažena s pršilom. Površine rane vsakodnevno obdelujemo deset dni..

Klorofilipt z angino

Z angino je delovanje Chlorophyllipt usmerjeno v zaustavitev razmnoževanja in uničenja patogene mikroflore, zmanjšanje resnosti vnetja, zmanjšanje intenzivnosti bolečine, pa tudi tvorjenje gnoj in sluzi ter obnavljanje tkiva tonzile.

Raznolikost oblik zdravljenja vam omogoča, da izberete najprimernejše orodje tako za odrasle kot za otroka. Različne dozirne oblike se lahko uporabljajo tudi v kombinaciji.

Tako lahko na primer za doseganje najboljšega rezultata jemanje tablet dopolnimo z mazanjem tonzil z oljno raztopino in izpiranjem grla z alkoholno raztopino ali z vdihavanjem s klorofiliptom v nebulizatorju.

Kako kuhati alkoholni klorofilipt za grgranje?

Indikacije za uporabo enoodstotne raztopine za grgranje so vnetne bolezni orofarinksa. Kako razredčimo klorofilipt, ni odvisno od starosti pacienta.

Delež klorofilipta za grgranje je naslednji: 5 ml raztopine v 0,5 skodelici tople vode.

Celoten volumen zdravila se uporablja v enem izpiranju. Postopek naj traja najmanj pet minut. Grgranje s klorofiliptom je najbolje opraviti po obroku, vsaj 4-5 p / dan (optimalno vsake tri ure). V 30 minutah po postopku ne smete zaužiti hrane ali pijače..

Raztopina klorofilipta: kako razredčiti za grgranje med nosečnostjo?

Nosečnice naj uporabljajo raztopino grgle Chlorophyllipt Gargle v enakem razmerju kot vse druge kategorije bolnikov. Pred posegom se opravi test alergije..

Če želite to narediti, mora ženska izpirati usta s 25 ml alkoholne raztopine, razredčene v enakem volumnu tople vode. Sestava se lahko uporablja v zdravilne namene, če po 6-8 urah ni nobenih manifestacij alergij.

Kako vzrejati za inhalacijo Chlorophyllipt?

Za inhalacijo se uporablja enodstotna alkoholna raztopina. Ta metoda zdravljenja se uporablja pri stafičnih okužbah dihal.

Inhalacijsko raztopino pripravimo z redčenjem enega volumna klorofilipta v desetih količinah fiziološke raztopine. Za eno inhalacijo skozi nebulator je dovolj, da vzamete 3 ml dobljenega zdravila. Postopke ponavljamo 3 r. / Dan.

Predoziranje

S prevelikim odmerjanjem se lahko poveča resnost neželenih učinkov.

Interakcija

Aktivne snovi, ki jih vsebuje klorofilipt, krepijo delovanje drugih antiseptikov.

Pogoji prodaje

Vse dozirne oblike zdravila, razen injekcijske raztopine, se izdajajo brez recepta.

Pogoji skladiščenja

Tablete, injekcije in razpršila shranjujte pri temperaturi do 25 ° C. Dovoljena zgornja temperaturna meja za shranjevanje enoodstotne raztopine je 20 ° C.

Rok uporabnosti

Za tablete, raztopine 1 in 2% - dve leti. Za razpršilo - tri leta. Za 0,25% raztopino - pet let.

Posebna navodila

Pred začetkom zdravljenja je treba ugotoviti bolnikovo občutljivost na klorofilipt. Če želite to narediti, lahko v notranjosti vzame 0,25% alkoholno raztopino (25 kapljic na žlico vode).

Če po 6-8 urah ni nobenih manifestacij alergije (otekanje sluznice žrela, otekanje ustnic itd.), Se zdravilo lahko uporablja v skladu s priporočili v navodilih.

Ena od komponent tablet je sladkor, na katerega se moramo spomniti pri predpisovanju zdravila bolnikom s sladkorno boleznijo.

Za redčenje alkoholne raztopine za injiciranje se uporablja zdravilo Novocaine. Za preprečevanje neželenih učinkov je treba pred uporabo zdravila opraviti test na toleranco za novokain (znaki alergije so pordelost kože in otekanje tkiv na mestu injiciranja).

Z lokalno uporabo Chlorophyllipt-a je za zdravljenje ran in opeklin priporočljivo uporabiti dvomestno alkoholno in enoodstotno raztopino olja..

Analogi

Analogi s kodo ATX stopnje 4 sovpadajo s klorofiliptom: Antisept 70 in 96%, Askosept, Antiseptol, Akhd 2000, balzamična liniment (po Višnevskem), Bioantisept, Biocept, Bonaderm, Diamond green, Vitasept, Hydroperitin, tekočina, Ichthyolum, Xeroform, Manisoft, olje čajevca, natrijev tetraborat, vodikov peroksid, Septil Plus, Skinman Soft, Sterillium, Fucortsin, Chlorophyllin-Oz, Hospisept, Esteritsid, Elekasol, Ethylosept.

Klorofilipt za otroke

V navodilih za otroke ni jasnih priporočil za uporabo Chlorophyllipt. Proizvajalec navaja, da v pediatriji ni izkušenj z uporabo tablet, sprejev, alkohola in oljnih raztopin. Še več, ena od kontraindikacij za jemanje alkoholne raztopine 1% znotraj je starost 18 let.

Kljub temu pa se glede na dobro prenašanje zdravila in majhno število kontraindikacij za uporabo pogosto uporablja že od neonatalnega obdobja.

Klorofilipt za novorojenčke se uporablja predvsem za zdravljenje popkovničnih ran. Zdravilo v obliki enodstotne alkoholne raztopine je predpisano kot alternativa briljantno zeleni raztopini, ali pa ga je priporočljivo uporabljati izmenično z njim..

Poleg tega zdravniki priporočajo raztopino Chlorophyllipt za novorojenčke, da se uporablja za zdravljenje stafilokoknega pustulanskega izpuščaja in prepreči sistemske vnetne reakcije, ki se razvijejo, ko patogene bakterije vstopijo v krvni obtok.

Starejše otroke zdravimo z raztopino proti ranam in odrgninam, mladostnikom je zdravilo indicirano kot sredstvo za zdravljenje mladostnih aken (raztopina se nanese na elemente izpuščaja, pikčanih z vatirano palčko).

V nekaterih primerih je otrokom predpisano intravensko dajanje 0,25% raztopine in vnos oljne raztopine v notranjost. Parenteralno dajanje je priporočljivo v primerih, ko se patogeni stafilokoki nahajajo v notranjih organih (zlasti v pljučih), telesnih votlinah in krvni plazmi.

Otroška raztopina za otroke je predpisana za angino in SARS. Uporabite ga za vpihovanje nosu in mazanje grla, tudi pri najmanjših bolnikih (če se pojavijo težave, lahko mazanje dajemo dojenčkom na bradavici).

Alkoholni raztopini se doda materino mleko ali umetna mešanica (nekaj kapljic naenkrat).

Treba je opozoriti, da zdravniki pri izbiri med predpisovanjem klorofilipta in antibiotikov za majhne otroke pogosto raje prvega. To je posledica dejstva, da z enako močjo delovanja z antibiotiki klorofilipt ne uniči mikroorganizmov, koristnih za telo in ne vodi v disbiozo.

Izbira v prid zdravilu se opravi tudi v primeru odpornosti proti protibakterijski terapiji in če ima otrok zmanjšano imunost.

Ali lahko grgam z otrokom in kako garati s klorofiliptom (razmerja)?

Ker oblika tablet v obliki zdravil ni primerna za zdravljenje majhnih otrok, sprej za otroke pa lahko uporabljamo le od dvanajstega leta starosti (alergijske reakcije in zlasti bronhospazem so njen stranski učinek), pediatri z obolenji ENT pri otrocih priporočajo uporabo oljne raztopine klorofilipta otekle tonzile in alkoholne grgle.

Otroci Klorofilipt za grgranje je treba uporabiti po razredčenju 10 ml enoodstotne raztopine v kozarcu tople (ne vroče!) Vode.

Postopek izpiranja se ponovi ne manj kot 3 r / dan. Hkrati mora biti odrasla oseba v bližini otroka.

Ali je mogoče kapljati oljno raztopino v nos otrokom?

Indikacije za uporabo dvoodstotne raztopine v olju pri otrocih so vnetni procesi na območju paranazalnih sinusov - sinusitis in sinusitis. Če alergije ni, maščobni klorofilipt dajemo otrokovemu nosu 2 ali 3 r / dan, dve do pet kapljic (odvisno od starosti bolnika) v vsak nosni prehod.

Klorofilipt med nosečnostjo

Učinkovitost in varnost uporabe klorofilipta med nosečnostjo / dojenjem nista bili proučeni, zato se lahko zdravilo predpiše le v primeru, ko pričakovani terapevtski učinek presega možna tveganja za plod / otroka.

Ocene klorofilipta

Klorofilipt je univerzalno protimikrobno sredstvo, ki ga lahko uporabljamo od novorojenčka in skozi celo življenje..

Zdravilo uničuje uničevalno mikrofloro (najučinkovitejše je proti stafilokoku), lajša vnetja, pospešuje celjenje ran, pomaga pri tonzilitisu in sinusitisu, pri potenju pri dojenčkih in pri aknah pri mladostnikih, pred opeklinami, hemoroidi in ginekološkimi boleznimi.

Najti slabe ocene o Chlorophyllipt je nemogoče. Razpršilo in oljna raztopina ter tablete delujejo popolnoma samostojno in v kombinaciji. Ljudje, ki uživajo drogo, menijo, da je rešitelj za vso družino in najboljše sredstvo za vneto grlo in izcedek iz nosu.

Prednosti Chlorophyllipt sta tudi nizka cena in raznolikost oblik sproščanja v primerjavi z analogi, kar vam omogoča, da izberete najprimernejše glede na diagnozo in starost pacienta.

Klorofilipt cena

Tablete klorofilipt za grlo lahko kupite v povprečju za 120 rubljev. (embalaža št. 20). Cena Chlorophyllipt v oljni raztopini (steklenica 20 ml) znaša 100-120 rubljev, cena razpršila Chlorophyllipt je 220 rubljev.

Cena alkoholnega klorofilipta znaša 299-335 rubljev. (enoodstotna raztopina v 100 ml steklenici).

Klorofilipt

Tamara

Ime: ****
Skupina: Aktivni uporabnik
Objave: 336
Registracija: 2. 2. 2010
Prijavljeni: 23.01.2017
Nikolaev mesto
Območje: Tovarna - Ribiška linija

Roža

Ime: Roža
Skupina: VIP uporabnik
Objave: 2103
Registracija: 20.10.2009
Zadnjič viden: 07.04.2017
Nikolaev mesto
Območje: centralno
Telefon: 0501555563 0633760434

Starost: 10 let 11 mesecev 28 dni

oluta

Ime: Olchik
Skupina: Aktivni uporabnik
Objave: 966
Prijava: 21.10.2009
Nazadnje gledano: 28.08.2019
Nikolaev mesto
Območje: Tovarna

Svetik, nenehno uporabljamo tako pršilo kot olje. običajno trikrat na dan poškropite 2-3 zil na grlo, vendar z maslom vzamete katero koli brizgo (samo brez igle), naberete približno pol kocke tega oljnatega klorofilipta in ga poškropite po vratu, šele po jedi in po možnosti po tem ne jejte dajte in pijte približno eno uro.

Vso srečo pri celjenju in kmalu ozdravi

Starost: 13 let 2 meseca 8 dni

Starost: 25 let 7 mesecev 15 dni

dober_ya

Ime: Oksana
Skupina: Aktivni uporabnik
Objave: 324
Prijave: 27.07.2010
Prijavljeni: 02.02.2017
Nikolaev mesto
Območje: Tovarna
Telefon: =====

Roža

Ime: Roža
Skupina: VIP uporabnik
Objave: 2103
Registracija: 20.10.2009
Zadnjič viden: 07.04.2017
Nikolaev mesto
Območje: centralno
Telefon: 0501555563 0633760434

Starost: 11 let 4 mesece 14 dni

Starost: 6 let 8 mesecev 14 dni

Učenje: še vedno se ne učim

Pupsik

Ime: Alyonka
Skupina: VIP uporabnik
Objave: 1399
Registracija: 20.10.2009
Zadnjič viden: 01.10.2018
Mesto:
Območje: centralno

Svetik, nenehno uporabljamo tako pršilo kot olje. običajno trikrat na dan poškropite 2-3 zil na grlo, vendar z maslom vzamete katero koli brizgo (samo brez igle), naberete približno pol kocke tega oljnatega klorofilipta in ga poškropite po vratu, šele po jedi in po možnosti po tem ne jejte dajte in pijte približno eno uro.

Vso srečo pri celjenju in kmalu ozdravi

Roža

Ime: Roža
Skupina: VIP uporabnik
Objave: 2103
Registracija: 20.10.2009
Zadnjič viden: 07.04.2017
Nikolaev mesto
Območje: centralno
Telefon: 0501555563 0633760434

počnemo povsem enako. pred približno desetimi dnevi so bili na ENT, on je svetoval le zdravljenje rdečega grla s tem.
Ne spomnim se njegovih navodil, vendar se zdi, da je še vedno dober proti vsem vrstam škodljivih stafilokokov

Starost: 12 let 6 mesecev 19 dni

Učenje: še vedno se ne učim

Starost: 10 let 9 mesecev 18 dni

Učenje: še vedno se ne učim

Ime: Nabu
Skupina: Zlato
Objave: 2863
Registracija: 22.11.2009
Zadnjič viden: 28.07.2015
Nikolaev mesto
Območje: centralno

Triwa

Ime: Irina
Skupina: Aktivni uporabnik
Objave: 331
Registracija: 11.8.2010
Nazadnje gledano: 23.9.2019
Nikolaev mesto
Območje: centralno
Telefon: 0953702287

Triwa

Ime: Irina
Skupina: Aktivni uporabnik
Objave: 331
Registracija: 11.8.2010
Nazadnje gledano: 23.9.2019
Nikolaev mesto
Območje: centralno
Telefon: 0953702287

Starost: 11 let 4 mesece 14 dni

Starost: 6 let 8 mesecev 14 dni

Učenje: še vedno se ne učim

Pupsik

Ime: Alyonka
Skupina: VIP uporabnik
Objave: 1399
Registracija: 20.10.2009
Zadnjič viden: 01.10.2018
Mesto:
Območje: centralno

Toda poglejte sliko, ali imate isto rešitev? piše, da je 2-odstotna raztopina olja?

Roža

Ime: Roža
Skupina: VIP uporabnik
Objave: 2103
Registracija: 20.10.2009
Zadnjič viden: 07.04.2017
Nikolaev mesto
Območje: centralno
Telefon: 0501555563 0633760434

Starost: 11 let 4 mesece 14 dni

Starost: 6 let 8 mesecev 14 dni

Učenje: še vedno se ne učim

Pupsik

Ime: Alyonka
Skupina: VIP uporabnik
Objave: 1399
Registracija: 20.10.2009
Zadnjič viden: 01.10.2018
Mesto:
Območje: centralno

Klorofilipt je zelo dober pripravek za stafilokokno floro. Medtem ko je to edino zdravilo, za katerega stafilokok ne more razviti odpornosti. VEČ pa je bolje, da se iz brizge ne namakamo (še posebej, če tega še niste storili), saj otrok lahko pogoltne vse, vendar to ni priporočljivo. imejte to steklenico zase in jo kupite ali prosite, naj kupi v razpršilu. To vam svetujem kot pediater)))

Zdravila> Klorofilipt (razpršilo)

Klorofilipt je sodobno zdravilo z odličnimi farmakološkimi učinki. Ima antibakterijsko delovanje proti antibiotikom odpornim stafilokokom, ki jih ni mogoče zdraviti z antibiotiki. Trenutno se zdravilo proizvaja v štirih oblikah. To je alkoholna raztopina, olje, tablete in razpršilo, ki je enostavna za uporabo in je zelo priljubljena med bolniki različnih starosti. Spray je narejen v posebnih posodah po 15 mg. Zdravilo se uporablja za lokalno izpostavljenost.

Indikacije za uporabo zdravila so stafilokokna sepsa. Uporabljajo ga bolniki s peritonitisom, akutnimi okužbami dihal, s plevritisom, pljučnico, opeklinami, s flegmonom, razjedami, tonzilitisom, erozijo materničnega vratu, faringolaringotraheitisom itd. Pred uporabo zdravila je priporočljivo, da se posvetujete z zdravniki in preučite navodilo za uporabo. Pred uporabo razpršila je priporočljivo določiti posamezno dovzetnost za klorofilipt. Če želite to narediti, je dovolj, da z enim klikom na poseben ventil posode opravite testno brizganje, na primer ustne votline. Če po 6-8 urah ni znakov alergije v obliki otekanja ustnic ali sluznice, potem je mogoče uporabiti zdravilo. Pri vnetnih procesih v zgornjem dihalnem sistemu se grlo dvakrat razprši z razpršilom. Postopek se ponovi tri ali štirikrat na dan. Rezultat je opazen po 3-4 dneh. Z erozijami, opeklinami in razjedami se razpršilo napolni z gazo in jo nanese na poškodovano področje kože ali na sluznico za obdobje 15 do 20 minut. Postopek se ponovi dvakrat na dan. Tečaj - 10 dni.

Nosečnicam in dojenju se predpiše sprej, če pričakovani pozitivni učinek na bodočo in mlado mamo bistveno presega tveganja za razvoj ploda ali novorojenčka. Včasih pri uporabi droge opazimo alergijske pojave. Kot kontraindikacije se imenuje idiosinkrazija do sestavin zdravila.

Klorofilipt je shranjen na hladnem in suhem prostoru, kjer je zagotovljena zaščita pred majhnimi otroki in svetlobo..